banner
Meer over Nieuwe oogst...


nieuwe-oogst-elstar-appels-vanaf-5-september-in-de-winkels

Nieuwe oogst Elstar appels vanaf 5 september in de winkels

11-08-2011

De Elstar is er weer! Elstar. Altijd raak!

Het nieuwe appelseizoen is begonnen. De populairste en meest gegeten appel van eigen bodem, de Elstar is er weer! De nieuwe oogst van de stevige en friszoete appel van eigen bodem is vanaf 5 september volop verkrijgbaar bij de groenteman en in de supermarkt!

5 September start promotiecampagne ‘Elstar. Altijd raak.’

De Elstar appel verdient de aandacht! Ter promotie voor de bekendste appel van eigen bodem loopt van 5 tot en met 17 september een speciale campagne ‘Elstar. Altijd raak.’ De campagne kunt u tegenkomen op TV, bij de groenteman of in de supermarkt.  De promotie wordt ondersteund door de internetsite www.elstaraltijdraak.nl. De campagne is een initiatief van de Nederlandse fruitsector.

Mooie nieuwe oogst van voortreffelijke kwaliteit

Dankzij de vroege, warme temperaturen in het voorjaar zijn de Elstar appels dit jaar dikker, sterker, sneller rijp en extra smakelijk geworden. De appeloogst is hierdoor dit jaar twee weken eerder en de oogst zal meer appels opleveren dan vorig jaar. De nieuwe pluk Elstar appels is ook nu weer van voortreffelijke kwaliteit. De Elstar telers hanteren een strenge selectie en garanderen een hoge kwaliteit, versheid en milieubewuste teelt.

Milieubewuste teelt

Appels groeien aan bomen in boomgaarden. De appelbomen bloeien in het voorjaar. Tijdens de bloeiperiode zetten telers bijen in voor de bestuiving. Want zonder bestuiving geen appels. Na bestuiving volgt bevruchting. Bij teveel vruchtgroei wordt een deel verwijderd. Dit noemen telers ‘zomersnoei’. De overblijvende vruchten krijgen de ruimte om uit te groeien tot grote appels. Tijdens de appelgroei zet de teler vaak natuurlijke middelen in om nuttige insecten en roofvogels aan te trekken zodat schadelijke insecten worden opgegeten. Hiermee blijft het fruit onaangetast. De appels worden geplukt zodra ze rijp zijn. Het plukken gebeurt met de hand. Na de pluk sorteren de telers zelf de appels. Direct daarna worden de appels op eigen terrein gekoeld. Gekoeld blijft de Elstar tot een jaar lang goed. Na de appeloogst volgt de ‘wintersnoei’. Met de snoei houdt de boom zijn goede vorm en het zorgt ervoor dat er het volgende jaar voldoende gemengde knoppen zijn.

Elstar, de bekendste en meest geliefde appel

Van de 26 miljoen appelbomen in Nederland staan er 12 miljoen Elstar appelbomen op 4100 hectare grond. Dat is 47% van alle appels die in Nederland worden geteeld. Daarvan is één op de drie verkochte appels een Elstar. Dit maakt de Elstar tot populairste appel in Nederland!

De Elstar is te herkennen aan zijn tweekleurige schil, de fraaie rode blos en geelgroene ondergrond. In de smaak proef je de Golden Delicious en Ingrid Marie. Het is een veelzijdige appel die geschikt is voor veel verschillende toepassingen. Als handappel voor onderweg, om mee te geven aan kinderen, voor op het werk en bij het sporten.  Of verwerkt tot sap, moes of in gebak en desserts. Jaarlijks wordt maar liefst 9,3 kilo Elstar per huishouden gegeten.

Media aandacht 'Elstar. Altijd raak' 

Van 5 tot en met 17 september zijn korte TV-billboards zichtbaar rond het RTL Weer.  Ook worden in deze periode diverse promotiematerialen in de winkel ingezet die de bekendheid van de Elstar vergroten. Hou de TV en de appelpresentatie in de winkel in de gaten!

Om de campagne optimaal te ondersteunen, wordt er op 25 augustus een speciale Elstar internetsite www.elstaraltijdraak.nl gelanceerd. Op deze site staan de Elstar appel en de telers in de schijnwerpers. Op de internetsite vindt u veel meer informatie over de teelt van de bekendste en meest geliefde appel van eigen bodem.

17 September Appelplukdag

Wilt u weten wat er allemaal gebeurt voordat die overheerlijke Elstar appel thuis op de fruitschaal ligt? Zin om een keertje de appels niet te kopen in de supermarkt of bij de groenteman, maar zelf plukken in de boomgaard? Het kan tijdens de landelijke Appelplukdag van Nederland Bloeit op 17 september. Die dag kunt u zelf Elstar appels plukken, proeven en rondkijken in de boomgaard bij de teler. De fruittelers leggen graag uit wat zij doen om de lekkerste en mooiste Elstar appels te produceren. In het hele land doen veel fruittelers mee met de landelijke Appelplukdag van Nederland Bloeit. Bezoek de internetsite www.nederlandbloeit.nl om te kijken waar er appels kunnen worden geplukt bij u in de buurt. De Elstar telers heten u op 17 september van harte welkom!

“Elstar. Altijd raak!”


Heeft u een mening over dit artikel? Registreer of Log-in om te reageren.