banner
Meer over Nederlandse...


nederlandse-venkel-een-culinaire-alleskunner

Nederlandse venkel een culinaire alleskunner

21-06-2012  
   
Onze Nederlandse venkel is exclusief verkrijgbaar in het zomerseizoen. Vanaf maandag 25 juni 2012 trappen de telers het venkelseizoen af. Vandaar dat we venkel deze week extra in het zonnetje zetten!
  

Ons zomerklimaat perfect voor venkel

Ons koele en droge zomerklimaat is perfect voor de venkelteelt en verfijnt de bijzondere smaak van deze kruidige groente. De Nederlandse venkelteelt is een ‘schone teelt’, wat betekent dat er extra wordt gecontroleerd op bijvoorbeeld de kwaliteit van de grond.

Ontelbare bereidingen met venkel

De smaak van venkel is anijsachtig, een beetje zoet, maar toch pittig. Door verhitting wordt de smaak van venkel zachter. Met deze culinaire alleskunner is veel mogelijk in de keuken. Het loof is te gebruiken als garnering of als kruid in salades of soepen. De knol is geschikt om te poffen, te grillen, te vullen, te smoren en te koken. Venkel combineert vooral goed met vis, kaas en citrusfruit.

Onmisbaar in de Mediterrane keuken

Een bijzondere veelzijdige groente die je veel terug ziet in zomerse, mediterrane gerechten. De Mediterrane keuken, is warm, rijk en gastvrij. Ze kenmerkt zich door het gebruik van olijfolie, kruiden als oregano, rozemarijn, knoflook en groenten als tomaat, aubergine, courgette en venkel.

Wilt u meer weten over venkel of over de Nederlandse teelt? Kijk dan op www.groentenfruitbureau.nl/venkel.

Tijdens de week van de venkel zal het product ook zichtbaar zijn in het Floriade Huis van de Smaak. Kijk voor meer informatie over de Floriade op www.groentenfruitbureau.nl/floriade
Heeft u een mening over dit artikel? Registreer of Log-in om te reageren.