banner
Meer over Lekker op de BBQ


lekker-op-de-bbq

Lekker op de BBQ

29-06-2012

Hij is lekker, gezond en makkelijk te bereiden, zeker op de barbecue. De aubergine is een stukje tropenzomer van Hollandse bodem en een heel veelzijdige basis voor tal van smakelijke bijgerechten!

Hollands lekkers

De aubergine komt van oorsprong uit tropisch Azië waarschijnlijk India. Tegenwoordig wordt aubergine ook in Nederlandse kassen gekweekt. Klimaatcomputers zorgen voor de ideale omstandigheden. In de kassen is het risico op ziekte voor de gewassen minimaal. De energie van de zon wordt omgezet in de benodigde warmte en de planten krijgen een optimale samenstelling van water en voeding.

Alle Nederlandse aubergines komen van gecertificeerde telers die volledig natuurlijk werken. Dat betekent onder meer dat schadelijke insecten worden bestreden door hun natuurlijke vijanden in de kas te plaatsen. Auberginekassen zijn dan ook een paradijs voor allerlei dieren: mijten, lieveheersbeestjes, kwikstaarten. Maar ook voor bijen, die essentieel zijn voor de bevruchting van planten. Auberginetelers laten imkers voor elke 5.000 m2 aubergineplanten een bijenkast plaatsen. Het resultaat is een mooie, gezonde groente, die zo schoon is dat u ze voor gebruik nauwelijks hoeft te wassen!

Bron: www.keurslager.nl


Heeft u een mening over dit artikel? Registreer of Log-in om te reageren.