banner
Meer over Koppert...

Koppert Biological Systems op Wereld Tuinbouw Expo Floriade

10-04-2012

Theater van de natuur podium voor biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving

 

Op een terrein van wel 66 hectare groot, is donderdag 5 april in Venlo de Floriade 2012 geopend. In dit theater van de natuur onthult Koppert Biological Systems het grote geheim van de tuinbouw. Het verhaal over biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving vindt op deze spectaculaire Wereld Tuinbouw Expo zijn weg naar de bezoeker.
 
Waarom is die hommel nu eigenlijk zo waardevol voor de Nederlandse tuinbouw? Wat doen die minuscule beestjes in de kassen? En wat betekent dat voor het voedsel dat op je bord belandt? Allemaal vragen die beantwoord worden met een bezoek aan de Floriade. De wereldtentoonstelling vindt plaats van 5 april tot en met 7 oktober 2012. In vijf verschillende werelden, die symbool staan voor ‘het theater van de natuur’, maken bezoekers kennis met de veelzijdigheid van de tuinbouwsector.
 
In deze werelden maakt Koppert op uiteenlopende manieren duidelijk waarom biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving belangrijk zijn in de tuinbouw. Met exposities bijvoorbeeld in het Huis van de Smaak en het paviljoen van Bloomin’Holland, maar ook letterlijk met de inzet van biologische gewasbescherming in Villa Flora. Daarnaast heeft het bedrijf een plekje gekregen op de Rabo Earthwalk, als een van de ‘glocalizers’, ondernemers met lef, ambitie en een werelds verhaal.
 
Koppert levert al jaren duurzame oplossingen voor de professionele tuin- en landbouw. Het gebruik van biologische bestrijders en natuurlijke bestuiving is inmiddels gemeengoed bij de Nederlandse telers en wint wereldwijd terrein. Daardoor neemt het gebruik van chemische middelen sterk af, wat ons voedsel en milieu ten goede komt en duurzame tuinbouw mogelijk maakt. Een boodschap die verteld mag worden.

Heeft u een mening over dit artikel? Registreer of Log-in om te reageren.