banner
Meer over Grootste heilbot...


grootste-heilbot-naar-huis-van-de-smaak

Grootste heilbot naar Huis van de Smaak

20-04-2012

De grootste heilbot ooit in Nederland wordt aanstaande dinsdag gepresenteerd in het Huis van de Smaak op de Floriade tijdens de derde voorronde van de Zilveren Champignon. Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn. Het Huis van de Smaak laat de bezoeker daarnaast verwonderen en verleiden met groenten, fruit en champignons. Deze lijngevangen zoutwatervis is meer dan drie meter lang en twee meter breed en weegt ruim 200 kilogram. ’s Ochtendvroeg wordt de heilbot, geleverd door Vishandel Jan van As/Hanos, op een wagen met ijs naar het Huis van de Smaak gereden, waar hij de hele dag te bewonderen is.

Organisator en topkok Hein Willemsen is erg enthousiast: “Het is een enorme beleving een vis van deze grootte live te zien. Deze heilbot is daarnaast van de mooiste kwaliteit door de duurzame manier waarop deze vis gevangen wordt.” De vis is gevangen in het noordelijkste punt van Noorwegen door visser Helge Benoni op een boot van slechts tien meter. Volgens Willemsen zorgt de combinatie van heilbot en champignons voor een heerlijk, smaakvol gerecht. Daarom wordt de heilbot als ingrediënt gebruikt tijdens de derde voorronde van de Zilveren Champignon. 

Programma
Waar  :  Huis van de Smaak op de Floriade, Venrayseweg 180a - 5928 RH VENLO
Wanneer : dinsdag 24 april
Hoe laat :  14.00 – 15.00 uur
Aanmelden en accreditaties via onderstaande gegevens!!

De kookwedstrijd met meer dan 40 topkoks
Tijdens de verschillende voorrondes van de Zilveren Champignon strijden vier topkoks voor een plaats in de finale. Aan het begin van de ochtend ontvangen de koks een ‘black box’ met daarin ingrediënten waarmee ze gaan koken. De basisingrediënten van iedere ronde zijn de shiitake, oesterzwam, kastanje champignon en de witte champignon. De heilbot is aanstaande dinsdag het extra ingrediënt in de ‘black box’. De deelnemers die deze week de strijd met elkaar aangaan zijn topkoks Patrick Hoogeloon van Restaurant Chateau Sint Gerlach, Anne Koop van Restaurant Prins Heerlijk, Freddy de Voor van Restaurant Palladium en Boy Jeremias van Restaurant het Huys van Voskens.

Over de Zilveren Champignon
De Zilveren Champignon is een culinaire wedstrijd voor meer dan 40 professionals en hobbykoks met 15 verschillende rondes. De organisatie is in handen van topkoks Hein Willemsen en Peter Zandboer. De kookwedstrijd is een initiatief van Stichting Promotie Champignon en GroentenFruit Bureau.
Meer informatie: www.zilverenchampignon.nl
    


Heeft u een mening over dit artikel? Registreer of Log-in om te reageren.