banner
Meer over EU-Schoolfruit...


eu-schoolfruit-organiseert-de-leukste-wedstrijd

EU-Schoolfruit organiseert de leukste wedstrijd

10-05-2012


EU-Schoolfruit helpt graag iedere school het eten van groenten en fruit nog leuker te maken. Daarom is er nu de leukste en lekkerste wedstrijd! Hiermee maakt iedere klas kans op mooie prijzen door het eten van groenten en fruit. Alle Nederlandse basisscholen mogen meedoen aan de leukste en lekkerste wedstrijd. Ook als men nu niet meedoet aan het EU-Schoolfruitprogramma.

Voor de leerlingen van groep 1 t/m 4 is er een kleurplatenwedstrijd. De leerlingen van groep 5 t/m 8 leggen het leukste fruitmoment in de klas vast op foto. Iedere klas kan de mooiste kleurplaat of de leukste, gekste of meest hippe foto van de klas tot 8 juni a.s. insturen via www.euschoolfruit.nl. Eind juni wordt van alle deelnemende scholen de drie mooiste kleurplaten en de drie gekste of leukste foto’s gekozen.

Lekker bewegen door te winnen
Voor een gezonde levensstijl is, naast het eten van groenten en fruit, ook bewegen belangrijk. Daarom heeft het team EU-Schoolfruit gekozen voor prijzen waarmee de kinderen tijdens de pauze lekker kunnen bewegen op het schoolplein. Er zijn drie hoofdprijzen voor de onderbouwklassen - set van 6 stepping stones - en drie voor de bovenbouwklassen – set van 2 verplaatsbare aluminium doelen. Daarnaast wordt een groot aantal kleinere prijzen onder de deelnemende groepen verloot. Er zijn 100 stoere EU-Schoolfruit voetballen te verloten en 60 ‘gezonde’ memoryspellen. De prijzen worden voor de zomervakantie uitgereikt. Vanaf 10 mei a.s. zijn de kleurplaat, uitleg van de prijsvraag en de actievoorwaarden van de EU-Schoolfruitwedstrijd te vinden op www.euschoolfruit.nl. Het EU-Schoolfruitprogramma ondersteunt de Cruyff Court Kampioenschappen van de Johan Cruyff Foundation om het belang van gezonde voeding en bewegen onder de aandacht te brengen bij kinderen.


Samen groenten en fruit eten
Groenten en fruit zijn gezond. Toch vinden kinderen het eten van voldoende groenten en fruit best lastig. Kinderen hebben 150 gram groenten en 2 stuks fruit per dag nodig. Door op school samen groenten en fruit te eten, wordt het halen van deze hoeveelheid een stuk makkelijker. Momenteel genieten 600 basisscholen van de EU-Schoolfruitregeling en ontvangen tien weken gratis schoolfruit. In totaal deden al 4.500 scholen mee aan dit programma.


Nieuwe EU-Schoolfruitregeling
Voor 2012/2013 is er een nieuwe schoolfruitregeling, gericht op een jaar lang schoolfruit. Het programma start in september 2012. De eerste 20 weken zijn groenten en fruit gratis, dankzij de Europese Unie en Nederlandse schoolfruitleveranciers. Dit zijn Schoolfruit.nu in samenwerking met The Greenery, Kids & Fruit, Fruitschool en Fruitmoment. De regeling is voor alle Nederlandse basisscholen, dus ook voor scholen die al eerder deelnamen. Doel is schoolfruit een structurele plek in het beleid van basisscholen te geven en kinderen meer kennis bij te brengen over groenten en fruit. Het EU-Schoolfruitprogramma wil de basis leggen voor goede voedingsgewoonten in de toekomst. Aanmelden kan tot 13 juli bij Steunpunt SchoolGruiten, www.euschoolfruit.nl, tel. 0317 – 48 59 66.


Het Productschap Tuinbouw en Steunpunt SchoolGruiten voeren samen met de schoolfruitleveranciers het EU-Schoolfruitprogramma uit. GroentenFruit Bureau ondersteunt het programma met communicatie en de prijsvraag.


Heeft u een mening over dit artikel? Registreer of Log-in om te reageren.