banner
Meer over Curcuma roots for...


curcuma-roots-for-moods-unieke-eenmalige-klokactie-tegen-kanker

Curcuma roots for moods unieke éénmalige klokactie tegen kanker

20-06-2012

Dinsdag 26 juni veilen alle deelnemende kwekers, BK plant, KP Holland, Kwekerij Meeslouwer, Rijnplant, G.J. van Seters en Kwekerij Zwethlande, verenigd in de Stichting Curcuma Promotie Nederland éénmalig allemaal één veilingkar Curcuma kamerplanten in de roots for moods uitstraling. De opbrengst van deze zes karren zal 100% ten goede komen aan de Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker. Deze stichting zal het geld volledig besteden aan het International Curcumin Research, uitgevoerd wordt door het AMC in Amsterdam. Onderzoeker Michal Heger onderzoekt een betere preventieve en genezende werking van de stof curcumine uit de Curcuma longa tegen een groot aantal vormen van kanker.

Curcuma - roots for moods is een uniek verkoopconcept met de beleving Genieten & Gezondheid. In dit concept staan genieten van de kamerplantplant en het koken met het kurkuma-kruid centraal in combinatie met het gezondheidaspect. Uit de wortels van de oorspronkelijke variant Curcuma Longa wordt in Azie het kruid Kurkuma gewonnen, in de culinaire wereld bekend onder de naam geelwortel, koenjit. Bij Curcuma roots for moods kan de consument genieten van zowel de plant als Kurkuma-kruid, doordat een zakje van Verstegen Spices & Sauces met het Kurkuma kruid in het etiket is bijgesloten. Met de aankoop draagt de consument een steentje (ongeveer € 0,25 per plant) direct bij aan het international curcumine-onderzoek tegen kanker.

Na deze éénmalige actie op dinsdag 26 juni op de plantenklok in Aalsmeer zal Curcuma roots for moods alleen verkrijgbaar zijn via directe verkoop. Ter ondersteuning zijn er vele ondersteunend promotiematerialen beschikbaar, zoals het informatieboekje met Kurkuma-kruid, schapbanners, tafelstandaards, potcovers en een lampenkap. Maatwerk voor winkelketens is ook mogelijk.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met één van de deelnemende kwekers. Meer informatie is terug te vinden op www.rootsformoods.nl.


Heeft u een mening over dit artikel? Registreer of Log-in om te reageren.