banner
Meer over Angela...


angela-groothuizen-verslaat-leontine-borsato

Angela Groothuizen verslaat Leontine Borsato

25-04-2012

Vandaag vond er een ware (kook) strijd plaats tussen Leontine Borsato en Angela Groothuizen, ambassadrices van de 'Ik doe mee met 2x2!' groente- en fruitcampagne. De kookwedstrijd werd georganiseerd om aan ouders en hun kinderen te laten zien hoe makkelijk het is om van groenten en fruit te genieten en om ouders te enthousiasmeren aan de slag te gaan met het uitwisselen van ervaringen op het gebied van groenten en fruit. Onder toeziend oog van chef-kok Peter Lute, ook bekend van het televisieprogramma Junior Masterchef, barste de strijd los tussen team Angela en team Leontine om lekkere en gemakkelijke recepten te creëren binnen 20 minuten. Een kritische smaakjury, bestaande uit vier kinderen, kreeg de lekkere en gezonde gerechtjes voorgeschoteld en koos unaniem voor team Angela als winnaar.

Toveren met groenten en fruit

Angela is erg blij met de overwinning: "Ik vind het van groot belang dat opgroeiende kinderen dagelijks 2 ons groenten en 2 keer fruit binnen krijgen; wat ze nu eten draagt bij aan een gezonde levensstijl later. Daar moeten wij als ouders dan ook echt wat voor doen. Tijdens deze kookwedstrijd werd weer duidelijk hoe je kunt variëren in de bereiding van groenten en fruit. Ik ben erg blij dat de kinderen mijn gerechten het lekkerst vonden!" Peter Lute snapt de keuze van de kritische smaakjury goed: "Kinderen zijn eigenlijk dol op groenten en fruit, je moet alleen weten hoe je de gerechten moet bereiden en presenteert. Team Angela heeft de gerechten op een kindvriendelijke manier bereid, in de juiste porties en met goede smaaktoevoegingen als avocado en basilicum. Kortom, de terechte winnaar!"

Ik doe mee met 2x2

'Ik doe mee met 2x2' is een driejarige campagne van GroentenFruit Bureau. De slogan verwijst naar het advies om dagelijks 2 ons groenten en 2 keer fruit te eten. Hoewel ruim 90% van de Nederlanders weet hoe belangrijk het is om dit advies te halen, lukt het meer dan 1,8 miljoen huishoudens met kinderen niet. 2x2 motiveert Nederlanders om op een gemakkelijke en lekkere manier 2 ons groenten en 2 keer fruit per dag te eten en stimuleert om te genieten van groenten en fruit. Dit tweede campagnejaar worden Nederlanders geënthousiasmeerd om ervaringen uit te wisselen met betrekking tot het koken met en eten van verschillende soorten groenten en fruit. Naast de online community waar vele ervaringen uitgewisseld kunnen worden, komt 2x2 dit jaar ook met een mobiele applicatie voor de smartphone. Met deze 2x2-Wat Eet Holland app kun je foto's maken en uploaden en zo Holland laten zien of jij elke dag 2 ons groenten en 2 keer fruit eet. Op die manier maak je bovendien elke maand kans op gratis groenten en fruit.

Ouders motiveren elkaar op www.2x2.nl

Televisiecommercials, online banners, advertenties en verschillende promotionele activiteiten, waaronder een peuterboekje voor de allerkleinsten, moedigen Nederland aan om ook mee te doen met 2x2. Het online platform, voor en door ouders, is het hart van de campagne; alle uitingen leiden naar deze 2x2-communitywebsite. Men kan hier ervaringen uitwisselen en elkaar enthousiasmeren en inspireren om elke dag voor 2x2 te kiezen. Er zijn leuke tips en recepten om iedere dag weer een gezonde, gevarieerde en vooral lekkere maaltijd op tafel te zetten. Momenteel raadplegen 1,5 miljoen consumenten de Veggipedia, de encyclopedie over groenten en fruit op de website, en discussiëren zij actief met elkaar op www.2x2.nl. Om nog meer Nederlanders te bereiken zijn er ook een Facebookpagina en Twitteraccount voor 2x2 opgezet. kans op gratis groenten en fruit.

De campagne 'Ik doe mee met 2x2' wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie. Kijk voor meer informatie over deze campagne op: www.2x2.nl. Of neem contact op met onderstaande contactpersonen.

Klik hier voor meer informatie over de 'Ik doe mee met 2x2' campagne (PDF)
Klik hier voor de recepten van team Angela en team Leontine (PDF)


Heeft u een mening over dit artikel? Registreer of Log-in om te reageren.