banner
* A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


 

2x2-nieuwsbrief februari 2013


 
Header: NIEUWSBRIEF 2x2
'Ik doe mee met 2x2' is het activerende motto van de groente- en fruitcampagne, die vorig jaar van start ging. De campagne wil ouders enthousiasmeren en ze de overtuiging geven dat het helemaal niet zo moeilijk is om elke dag 2x2 te eten. Met de 2x2-campagne wordt een beweging in gang gezet: een beweging naar bewust bezig zijn met het eten van groenten en fruit. Een beweging waarbij ouders en kinderen elkaar stimuleren, motiveren en activeren. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie. GroentenFruit Bureau draagt zorg voor de uitvoering. Graag brengen wij u op de hoogte van de activiteiten van ‘Ik doe mee met 2x2’ en relevante onderzoeksgegevens. Doe ook mee met 2x2!
 
 
 Nu online en als Ipad-app: de 2x2-Indicator 

Benieuwd of een cliënt dagelijks 2x2 haalt? Of een client bewust laten worden van zijn of haar consumptie van groenten en fruit? Laat het nu zelf testen via het 2x2-indicator-spel op de website. Sinds kort ook beschikbaar als app voor de iPad. Ook voor kinderen is de ‘2x2-indicator’ een leuke uitdaging.

Lees verder

 
Dankzij regelmaat eten tieners meer groenten en fruit

Werken 3 hoofdmaaltijden per dag goed om de consumptie van groenten en fruit door tieners te verhogen? Uit een onderzoek onder tieners in Denemarken lijkt dit het geval.

Lees verder

 
  Grotere porties, hogere consumptie groenten en fruit?

Al eerder is aangetoond dat een kind meer eet van een grotere portie energierijk voedsel. Zou dit ook zo werken bij het aanbieden van grotere porties groenten en fruit? Amerikaanse onderzoekers namen de proef op de som.

Lees verder

 
  Samen koken stimuleert groente- en fruitconsumptie schoolkinderen

Kinderen betrekken bij voedingsgerelateerde activiteiten stimuleert het ontwikkelen van gezonde voedingsgewoonten, zo blijkt uit de literatuur. Nu blijkt dat hoe vaker kinderen helpen bij het koken, hoe meer voorkeur ze hebben voor groenten en fruit.

Lees verder

 
  9.000 Facebookvolgers op 2x2

De website 2x2.nl is geactualiseerd en ook op social media is 2x2 op Facebook.com/2x2NL actief. Inmiddels zijn er 9.000 volgers op Facebook!

Kijk op Facebook.com/2x2NL

 
  Voor meer informatie

Wilt u meer weten over 2x2 of heeft u vragen? Ga dan naar www.2x2.nl/toolbox of neem contact op met GroentenFruit Bureau via info@groentenfruitbureau.nl.
 
 

CONTACT | FEEDBACK | AFMELDEN NIEUWSBRIEF

Licentie voor gebruik van inhoud | Disclaimer en privacy | GroentenFruit Bureau op Youtube | GroentenFruit Bureau op Twitter