banner
* A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


 

2x2-nieuwsbrief april 2013Header: NIEUWSBRIEF 2x2
'Ik doe mee met 2x2' is het activerende motto van de groente- en fruitcampagne, die vorig jaar van start ging. De campagne wil ouders enthousiasmeren en ze de overtuiging geven dat het helemaal niet zo moeilijk is om elke dag 2x2 te eten. Met de 2x2-campagne wordt een beweging in gang gezet: een beweging naar bewust bezig zijn met het eten van groenten en fruit. Een beweging waarbij ouders en kinderen elkaar stimuleren, motiveren en activeren. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie. GroentenFruit Bureau draagt zorg voor de uitvoering. Graag brengen wij u op de hoogte van de activiteiten van ‘Ik doe mee met 2x2’ en relevante onderzoeksgegevens. Doe ook mee met 2x2!
 
 
  2x2 blijft de consument inspireren en informeren

Deze maand is de tweede flight van het derde campagnejaar van ‘Ik doe mee met 2x2’ van start gegaan. Zo wordt op televisie de inmiddels bekende tv-commercial uitgezonden. Voor vers verwerkte groenten start de campagne, met de slogan ‘Pak je vitaminen’.

Lees verder

 
Een kijkje in de keuken van...

Bezoekers van de website 2x2.nl kunnen sinds kort letterlijk een kijkje nemen in de keuken van diverse gezinnen in Nederland, die actief zijn op 2x2.nl. In de eerste familiefilm is de familie Jordan uit Rotterdam te zien, die dol is op Saotosoep.

Lees verder

 
  Zo zijn groenten en fruit het lekkerst volgens kinderen

Dat kinderen geen groenten en fruit lusten, is onzin. Als ouders groenten en fruit lekker klaarmaken, dan smullen kinderen er ook van. Twee teams van vijf kinderen kookten voor hun ouders op 10 april tijdens de masterclass ‘Koken met groenten en fruit’.

Lees verder

 
  Gezonde bloeddruk bij kinderen door meer groenten en fruit

De afgelopen jaren is de gemiddelde bloeddruk en de prevalentie van hypertensie bij jonge kinderen en adolescenten wereldwijd aanzienlijk gestegen. Gezonde eetgewoonten, met veel groenten en fruit, en een gezonde leefstijl kunnen de bloeddruk verlagen.

Lees verder

 
  Marketing ongezonde producten voor kinderen aan banden

Beroemdheden en stripfiguren, reclame in favoriete programma’s en speelgoed bij voedingsmiddelen of maaltijden. Allemaal vormen van marketing die ervoor zorgen dat kinderen het willen én krijgen. Tijd om dit soort marketing aan banden te leggen?

Lees verder

 
  Zwangeren willen gezond eten met groenten en fruit

Ongezonde eet- en leefgewoonten tijdens de zwangerschap kunnen op korte en lange termijn leiden tot gezondheidsproblemen bij moeder en kind. Maar gelukkig lijken zwangeren bereid tot gezond gedrag.

Lees verder

 
  Voor meer informatie

Wilt u meer weten over 2x2 of heeft u vragen? Ga dan naar www.2x2.nl/toolbox of neem contact op met GroentenFruit Bureau via info@groentenfruitbureau.nl.
 
 

CONTACT | FEEDBACK | AFMELDEN NIEUWSBRIEF

Licentie voor gebruik van inhoud | Disclaimer en privacy | GroentenFruit Bureau op Youtube | GroentenFruit Bureau op Twitter