banner
* A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


 

2x2-nieuwsbrief april 2012


Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier
Header: NIEUWSBRIEF 2x2
'Ik doe mee met 2x2' is het activerende motto van de groente- en fruitcampagne die dit jaar van start ging. De campagne wil ouders enthousiasmeren en ze de overtuiging geven dat het helemaal niet zo moeilijk is om elke dag 2x2 te eten. Met de 2x2-campagne wordt een beweging in gang gezet: een beweging naar bewust bezig zijn met het eten van groenten en fruit. Een beweging waarbij ouders en kinderen elkaar stimuleren, motiveren en activeren. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie. GroentenFruit Bureau draagt zorg voor de uitvoering. Graag brengen wij u op de hoogte van de activiteiten van ‘Ik doe mee met 2x2’ en aan 2x2 gelieerde campagnes in 2012. Doe ook mee met 2x2!
 Volop 2x2-activiteiten 

In de komende maanden staan weer volop 2x2 activiteiten gepland. Deze maand wordt de 2x2 TV-spot opnieuw uitgezonden. Daarnaast is 2x2.nl uitgebreid met onder andere de test ‘welke type groente- en fruiteter ben jij?’ en het sparen van ‘Veggicons’. Op woensdag 25 april staat een persbijeenkomst met ambassadeurs Leontien Borsato en Angela Groothuizen gepland en in mei wordt de 2x2 App ‘Wat eet Holland?’geintroduceerd. Ook is 2x2 aanwezig in het ‘Huis van de Smaak’ op de Floriade. Doe ook mee met 2x2!

Lees verder

Kinderen en groenten? Keet Smakelijk!

Het proeven van nieuwe groenten is soms een hele opgave voor jonge kinderen. Het project Keet Smakelijk helpt om van kinderen groente-eters te maken.

Lees verder

  Groenten en fruit voor jongeren: de presentatie telt

Als groenten aantrekkelijk wordt gepresenteerd, willen jongeren dit graag eten als snack op school, of in de omgeving van de school. Dit blijkt uit de resultaten van een keuze-experiment van Wageningen UR.

Lees verder

  Een jaar lang schoolfruit op 1.200 scholen, twintig weken gratis

Basisscholen kunnen zich aanmelden voor een jaar lang schoolfruit. De eerste 20 weken is de groenten en fruit gratis, dankzij de nieuwe EU-schoolfruitregeling en Nederlandse groente- en fruitleveranciers. Inschrijven kan per 2 april as., de verstrekking start in september 2012. De EU betaalt 50%, het Nederlandse bedrijfsleven de andere 50% van de beschikbare zes miljoen euro. Samen met de klas schoolfruit eten is lekker, gezellig en gezond! .’

Lees verder

  Het aspergeseizoen gaat beginnen

Www.veggiepedia.nl staat boordevol informatie over groenten en fruit. Ook over bijvoorbeeld asperges. Maandag 9 april 2012 werd het aspergeseizoen officieel geopend. Verse asperges zijn vanaf nu tot eind juni volop verkrijgbaar. De witte asperge is dit jaar van uitstekende kwaliteit. De afgelopen jaren is de asperge een echt voorjaarsproduct geworden. Ieder jaar groeit de populariteit van de asperge. Jaarlijks worden er meer asperges gekocht en gegeten.

Lees verder


CONTACT | FEEDBACK | AFMELDEN NIEUWSBRIEF

Licentie voor gebruik van inhoud | Disclaimer en privacy | GroentenFruit Bureau op Youtube | GroentenFruit Bureau op Twitter